Aksu Vital

ÖZEL ANDIZ PEKMEZİ

  • M00403
  • VAR

ÖZEL ANDIZ PEKMEZİ 640GR

38,00
  • Yeni
  • Fırsat Ürünü
  • Hızlı Kargo
+ -

ANDIZ PEKMEZİ FAYDALARI NELERDİR? 

Andız pekmezi son zamanlarda oldukça popüler olan bir pekmez türüdür. Özellikle romatizmaya iyi gelmesi, öksürüğü kesmesi, balgam söktürmesi ve ağız yaralarına iyi gelmesi andız pekmezinin faydaları arasındadır. Bir çam ağacı cinsi olan andız meyvesinden pekmez elde edilir. Hazırlanan pekmez birçok rahatsızlığa faydalıdır. Andız pekmezinin faydalarından bazıları şöyledir; 

  • Antioksidan maddeler ve esansiyel yağ asitleri açısından zengindir.
  • Balgam söktürücü özelliği ile şifalıdır. Aynı zamanda öksürüğe iyi gelir. Bronşit için de faydalı bir besindir.
  • Nezle, grip ve soğuk algınlığına fayda sağlar.
  • Romatizmaya ve bacak ağrılarına şifalıdır. Ağrılarına hafiflemesini sağlar.
  • Ağız yaralarının geçmesine yardım eder.
  • Gut rahatsızlığı için faydalı olması da andız pekmezinin faydaları arasındadır.
  • İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir. İdrar söktürücüdür.
  • Cilt için de oldukça yararlıdır. Ciltteki egzama ve sedef hastalığı rahatsızlıklarına karşı fayda sağlar. Ciltteki kaşıntı, kızarıklık ve alerjiye de yarar sağlar.
  • Kalp dostu bir pekmezdir. Kalp damarlarını korur.
  • Ateş düşürücü özelliği vardır.
  • Ciltteki iltihaplar ve çıbanlara faydalıdır. Krem şekline getirilerek iltihap ve çıbanlara sürülerek fayda sağlanabilir.
  • Saç dökülmelerine karşı kullanılabilir.
  • Karaciğeri ve dalağı korur.
  • Mide ağrılarına şifalıdır. Mideyi korur.
  • Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardım eder.
  • Bağırsakları rahatlatır, bağırsak parazitlerini yok edici etkiye sahiptir.
  • Basur ve ishale iyi gelmesi andız pekmezinin faydaları arasındadır.
  • Kanı temizler.
  • Böbrek taşlarının düşürülmesini sağlar, böbreklerde taş oluşumunu önler.

ANDIZ PEKMEZİ NASIL KULLANILIR?

Andız pekmezi tek başına tüketilebileceği gibi farklı şekillerde de tüketilebilir. 

  • Bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı pekmez karıştırın. İçerek tüketebilirsiniz.
  • Andız pekmezini sabahları kahvaltıda bir yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

ANDIZ NEDİR? ANDIZ PEKMEZİ NASIL ELDE EDİLİR?

Andız bir çam ağacı çeşididir. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde ve Toros dağları çevresinde yetişir. Mersin, Tarsus, Anamur, Gülnar ve Kozan civarlarında andız meyveleri yetişir. İğne yapraklı ağacın meyveleri andız olarak isimlendirilir. Andız meyveleri zeytine benzer. Bu meyvelerden de andız pekmezi yapılır. 

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

  • Aşırı tüketimi kilo almaya sebep olabilir. Bu nedenle kilo problemi olanların aşırı miktarda tüketmemesi önerilir.
  • Şeker hastalarının tüketmemesi tavsiye edilir.
  • Oldukça ağır bir pekmezdir. Bu nedenle önerilen miktardan fazla tüketilmemelidir.  
  • Sitenin içeriği ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Bilgiler hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site bilgilerine dayanarak tanı ve tedavinin yönlendirilmesi önerilmez. Bu sitede verilen bilgiler bilimsel referans olarak gösterilemez.

Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.

Güvenlik Kodu

Benzer Ürünler

Markalar
Markalar
Markalar
Markalar
Markalar
Kampanya ve İndirimlerden Haberdar Olun!

© 2018 Baharat Diyarı Lezzetin Tadı Tüm hakları saklıdır.

Visa Mastercard 3d secure
Yukarı
Hipotenüs Hipotenüs E-Ticaret Sistemleri İle Hazırlanmıştır.